Call Our Toll-Free Number: 123-444-5555

ΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ... ΣΤΟ ΛΟΝΔΙΝΟ!

Πόσα πράγματα μπορείς να δεις σε μία μέρα αν επισκεφτείς το Λονδίνο; Αν δεν είστε σίγουροι για την απάντηση, εμείς μέσα από το συγκεκριμένο άρθρο θα σας προτείνουμε κάποια πράγματα για μία ωραία μέρα στο κέντρο του Λονδίνου χωρίς υπερβολές αλλά μόνο με αυτά που συνδυάζονται και ταιριάζουν... Ξεκινάμε;;;
Σε ένα ταξίδι το σημαντικό είναι να ξεκινάμε πρωί- πρωί. Ας πούμε, σαν ενδεικτική ώρα αναχώρησης στις 9.30 το πρωί. Φυσικά αφού πρώτα πάρουμε ένα πολύ χορταστικό πρωινό στο ξενοδοχείο ή σε κάποιο κοντινό λονδρέζικο φούρνο.  
  
*Λόγω του άγνωστου σημείου αναχώρησης, θα πούμε ότι η ημερήσια ξεκινάει από τη στάση του Metro "Waterloo".  
* Προχωράμε στην York Road και στρίβουμε στην Chicheley street όπου οδηγούμαστε στο περίφημο  London Eye. Εκεί μία επίσκεψη σε αυτό το σύγχρονο αξιοθέατο είναι σημαντική αφού προσφέρει απεριόριστη θέα στο πρωινό Λονδίνο. Η επίσκεψη θα διαρκέσει περίπου 2 ώρες λόγω της μεγάλης  αναμονής. Η συγκεκριμένη ρόδα αποτελεί τη πιο μεγάλη ρόδα του κόσμου και μία περιστροφή διαρκεί περίπου 40 λεπτά. Το ύψος της είναι στα 135 μέτρα. Εναλλακτική λύση για λιγότερο χρόνο αναμονής η κράτηση μέσω διαδικτύου. Ανεβαίνοντας στη ρόδα θα δείτε το Κοινοβούλιο, το πύργο του Καναδά, το κάστρο Ουίνδσορ, τη γέφυρα Queen Elizabeth II , τις εκκλησίες του Ρεν και θέα που φτάνει στα 40 χιλιόμετρα σε περίπτωση καθαρής ατμόσφαιρας. 
* Φεύγοντας απο το "London Eye" στις 11.30 προχωράμε στην οδό Queen's Walk προς τη γέφυρα Westminster Bridge. Πολύ κοντά στο πρώτο αξιοθέατο υπάρχει ένα από τα μεγαλύτερα ενυδρεία, το "London Aquarium". Στο συγκεκριμένο ενυδρείο θα χαϊδέψετε σαλάχια, θα βοηθήσετε στο τάισμα των καρχαριών και θα ανακαλύψετε κάθε είδους ψάρια αλμυρού και γλυκού νερού. Τουλάχιστον ακόμα 2 ώρες θα αφιερώσετε σε αυτό το ενυδρείο. Επομένως αναχωρούμε από εκεί γύρω στη 1 και 30.
*Περνάμε τη γέφυρα Westminster Bridge, μετά μπροστά απο το Big Ben και στρίβουμε στην οδό Abingdon Millbank και αμέσως στο Margaret's street και στο τέλος του δρόμου στην Victoria Street. Επισκεπτόμαστε το Westminster Abbey που αποτελεί το πιο ωραίο θρησκευτικό κτίριο του Λονδίνου, λαμπρό αριστούργημα της γοτθικής τέχνης. Μισή ώρας επίσκεψης είναι αρκετή για το Αβαείο. 
*Η συνέχεια της βόλτας μας οδηγεί σε κάποιο κοντινό εστιατόριο για μεσημεριανό φαγητό. Κατεβαίνοντας τη Victoria Street οδηγούμαστε σε κάποιες εναλλακτικές. Όπως το "Colosseo Restaurant" στη Victoria Street 79 ή Pizza Express Restaurants στη Victoria Street 85 ή όποιο άλλο εστιατόριο βρεθεί στο δρόμο σας. Από το μεσημεριανό φαγητό τελειώνουμε γύρω στις 3.30 το μεσημέρι.  
*Συνεχίζουμε στρίβοντας στην οδό Buckingham gate όπου οδηγούμαστε στο Παλάτι του Backingham. H βόλτα στους κήπους και στις πλατείες μπροστά από το παλάτι είναι ιδανική περίπτωση. Τους καλοκαιρινούς μήνες (δηλαδή την περίοδο που είναι ανοιχτό το παλάτι στο κοινό) αποφύγετε να μπείτε στη διαδικασία επίσκεψης του παλατιού. Αφιερώστε άλλη μέρα έτσι ώστε να έρθετε από το πρωί για να πετύχετε και την αλλαγή φρουράς στις 11π.μ. Περπατήστε κατά μήκος της πλατείας και περιηγηθείτε στο πάρκο Saint Jame's. Προσπαθήστε να μην κατέβετε προς τα κάτω αλλά να προχωρήσετε προς τα αριστερά έτσι ώστε το δρομάκι του πάρκου να σας οδηγήσει στην οδό The Mall όπου πολύ κοντά βρίσκεται η πλατεία Trafalgar. 
*Στη πλατεία αυτή λογικά θα έχετε φτάσει περίπου στις 5 όπου μπορείτε να επισκεφθείτε την Εθνική Πινακοθήκη. Μία ώρα μέχρι το κλείσιμο της πινακοθήκης είναι αρκετή για να γευθείτε λίγο από τους πίνακες μεγάλων Ευρωπαίων ζωγράφων όπως τα ηλιοτρόπια του Βαν Γκογκ και η Πεντηκοστή του Τζόττο.
*Τελειώνοντας από τη Πινακοθήκη και μετά από αρκετό περπάτημα όλη την ημέρα,  καθώς βραδιάζει, παίρνουμε το μετρό τη Nothern line είτε προς Edgware είτε προς High Barnet και κατεβαίνουμε 1 στάση μετά όπου παίρνουμε ξανά το μετρό τη γραμμή Piccadilly προς Cockfosters και κατεβαίνουμε σε δύο στάσεις, στο Govent Garden. Μπορείτε να περιηγηθείτε στη πλατεία, τα γύρω στενά και την όπερα. 
Καταστήματα, πάγκοι με χειροτεχνήματα, εστιατόρια και καφέ βρίσκονται μέσα και περιμετρικά της στοάς με τις καμάρες. Επίσης να είστε σίγουροι ότι θα συναντήσετε ανθρώπους σε θέατρο δρόμου και πολλούς πολλούς τουρίστες. Επομένως η πλατεία αυτή είναι κατάλληλη για να περάσετε τις τελευταίες ώρες της ημέρας. 
*Στο τέλος της βραδιάς, όποτε και αν είναι αυτό, μπορείτε να πάρετε το μετρό και να επιστρέψετε στο ξενοδοχείο.

Link List

Contact Details

[Valid Atom 1.0]