Call Our Toll-Free Number: 123-444-5555

ΣΟΥΗΔΙΚΗ...ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ!

 
Κάθε χώρα έχει να μας δείξει τα αξιοθέατα της, τα μουσεία της και τη τοπική κουλτούρα της. Πέρα από αυτά όμως σημαντικό χαρακτηριστικό μιας χώρας αποτελεί και η γαστρονομία της. Συγκεκριμένα μέσα απο αυτό το άρθρο θα σας ανακαλύψουμε μερικά από τα πιο ωραία φαγητά-εδέσματα της Σουηδίας. Ετοιμαστείτε να γεμίσουμε από...σουηδικές μυρωδιές...


*Η σουηδική Ρέγκα είναι ένα από τα τοπικά φαγητά της χώρας. Η τηγανητή ρέγκα στα σουηδικά λέγεται Nystekt Stromming, που είναι και το όνομα της πιο γνωστής καντίνας στη Σουηδία που πουλάει αυτό το ντόπιο παραδοσιακό έδεσμα. Τη Nystekt Stromming θα τη βρείτε στην είσοδο του μετρό Slussen στο Sodermalm της Στουτγάρδης.


*Το διάσημο σουηδικό Smorgasbord, μια σπεσιαλιτέ που αποτελείται από διάφορα μικρά πιάτα από τα οποία μπορείτε να επιλέξετε ότι σας αρέσει. Το Smorgasbord περιέχει συνήθως πιάτα ρεγκών, κεφτέδες, σολομό, σαλάτες, πίτες, αυγά, τηγανιτές πατάτες και άλλα μικρά πιάτα.





*Μια άλλη τοπική σπεσιαλιτέ είναι ο αστακός που βράζεται με άνηθο, σάκχαρα και αλάτι. 
*Το ψωμί μπορεί επίσης να βρεθεί σε πολλές ποικιλίες. Ως εκ τούτου, πρέπει να δοκιμάσετε κάποιο γλυκό σουηδικό ψωμί με Messmοr και μαλακό whey-cheesemille-feuille.
*Τέλος, πολύ γνωστό πιάτο στη Σουηδία είναι η μπιζελόσουπα αλλά και οι κρέπες.

Επομένως μη ξεχάσετε, εάν επισκεφθείτε τη Σουηδία, να περάσετε απο μερικά τοπικά εστιατόρια και να γευτείτε κάτι από τα παραπάνω. Σίγουρα θα αξίζει... 

Link List

Contact Details

[Valid Atom 1.0]