Call Our Toll-Free Number: 123-444-5555

BENETIA... H ΠΟΛΗ ΠΟΥ ΒΥΘΙΖΕΤΑΙ!

Η Βενετία αποτελεί μία πόλη της Βόρειας Ιταλίας και βρίσκεται επάνω σε πολυάριθμα μικρά νησιά σε μία λιμνοθάλασσα της Αδριατικής. Σύμφωνα με την παράδοση, η Βενετία ιδρύθηκε και τυπικά στις 24 Μαρτίου 421. Η κακή κατάσταση των γύρω περιοχών, σε συνδυασμό με την ασφάλεια που παρείχε η λιμνοθάλασσα με τα αβαθή νερά, είχε ως αποτέλεσμα την προσέλκυση και άλλων προσφύγων. Η μόνη σχεδόν δυνατότητα βιοπορισμού ήταν η θάλασσα. Έτσι σιγά -σιγά αναπτύχθηκε η θαλασσοκράτειρα Γαληνοτάτη Δημοκρατία της Βενετίας, μια μεγάλη ναυτική και εμπορική δύναμη κατά τον Μεσαίωνα και την Αναγέννηση.

Η Βενετία είναι από τους πλέον δημοφιλείς προορισμούς όχι μόνο της Ιταλίας αλλά και ολόκληρης της Ευρώπης. Εύλογα, λοιπόν, διαθέτει μεγάλη ποικιλία σε ξενοδοχειακές μονάδες και όχι μόνο, μια και δεν είναι λίγοι οι επισκέπτες της πόλης που επιλέγουν να ενοικιάσουν διαμερίσματα. Φυσικά, αν σκέφτεστε να επισκεφθείτε τη Βενετία σε περιόδους εορτών, της Μπιενάλε (με εκθέσεις αρχιτεκτονικής, θεάτρου, κινηματογράφου, χορού, μουσικής και φωτογραφίας, κάθε φθινόπωρο) ή στη διάρκεια του περίφημου καρναβαλιού, οι τιμές είναι υψηλές.
Σύμφωνα με διάφορες μελέτες η Βενετία απειλείται πλέον από τη συνεχόμενη αύξηση της στάθμης της θάλασσας. Τα τελευταία χρόνια οι πλημμύρες οδηγούν στη κάλυψη κοντά στο 50% της πόλης με άνοδο της στάθμης του νερού πάνω από 130 εκατοστά σε σχέση με τα φυσιολογικά επίπεδα.Απέναντι σε αυτή τη δύσκολη κατάσταση, οι αρχές τοποθέτουν ξύλινες γέφυρες για τη διευκόλυνση των μετακινήσεων και πολλοί κάτοικοι μένουν ξάγρυπνοι για να ελέγχουν τη κατάσταση της περιοχής τους. Η Βενετία γνώρισε τη μεγαλύτερη πλημμυρίδα στις 4 Νοεμβρίου 1966, οπότε η στάθμη του νερού είχε ανέβει κατά 194 εκατοστά πάνω από τα κανονικά επίπεδα.


 ΜΙΑ ΠΟΛΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ...!

Link List

Contact Details

[Valid Atom 1.0]