Call Our Toll-Free Number: 123-444-5555

ΒΑΤΙΚΑΝΟ... ΓΕΜΑΤΟ ΜΥΣΤΙΚΑ!


Το Βατικανό θεωρείται ως ένας απο τους μεγαλύτερους τόπους λατρείας και επίσκεψης εκατομμυρίων τουριστών το χρόνο.  Το Βατικανό είναι ένα ανεξάρτητο κρατίδιο και αποτελεί συνέχεια του εκκλησιαστικού κράτους του Μεσαίωνα. Ιδρύθηκε στις 11 Φεβρουαρίου του 1929 με τη συνθήκη του Λατερανού.

Πέρα, όμως, από τους χώρους λατρείας υπάρχουν πολλά σημεία που βρίσκονται κάτω από το Βατικανό που κρύβουν πολλά μυστικά, τα οποία έχουν πυροδοτήσει δεκάδες σενάρια και θεωρίες. Μια μεγάλη υπόγεια πολιτεία με κρύπτες, μυστικά περάσματα και δαιδαλώδεις στοές, συνθέτουν ένα από τα πιο εντυπωσιακά σκηνικά μυστηρίου που υπήρξαν ποτέ!

Ένα από τα μεγαλύτερα ζητήματα αποτελούν οι τεράστιες βιβλιοθήκες του Βατικανού που αποτελούνται απο εκατομμύρια συγγράμματα όπου πολλοί τα παρουσιάζουν ως αμύθητο θησαυρό που η ανάγνωσή τους θα αποκαλύψουν πολλά μυστικά που μπορούν να αλλάξουν την ιστορία της ανθρωπότητας. 

Ο Πατέρας κ. Ραφαήλ Φαρίνα, ο διευθυντής και η «ψυχή» της βιβλιοθήκης του Βατικανού, μίλησε για το σημαντικό έργο που πραγματοποιείται στον τομέα της συντήρησης των χειρογράφων, αναφέρεται στα σπάνια βιβλία που φιλοξενεί στις αίθουσές της και διαβεβαιώνει ότι στην Βατικανή δεν φυλάσσονται «μυστικά» από την εποχή του Χριστού.

«Εδώ δεν υπάρχει κανένα μυστικό. Η βιβλιοθήκη είναι ανοιχτή. Δεν υπάρχει κάτι κρυφό, δεν υπάρχουν βιβλία τόσο παλιά που να συνδέονται με την εποχή του Χριστού. Κάθε τόσο μας ρωτάνε αν εμείς έχουμε τα βιβλία που οι Ρωμαίοι πήραν από το Ναό του Σολομώντα. Φυσικά δεν έχουμε τίποτα. Oλα αυτά θα έχουν καταστραφεί. Ωστόσο, κάθε χρόνο έχουμε μια ή δύο πολύ σημαντικές ανακαλύψεις. Aρα, με αυτήν την έννοια η βιβλιοθήκη μας ακόμα κρύβει πολλά μυστικά», σημειώνει ο DoFarina και προσθέτει: «Αυτά που ακούγονται είτε για το Βατικανό είτε για τη βιβλιοθήκη είναι μύθοι.

Από τον Mεσαίωνα μέχρι και σήμερα χιλιάδες ιστορίες έχουν κυκλοφορήσει από στόμα σε στόμα και εκατοντάδες βιβλία έχουν γραφτεί για τα «Μυστικά Αρχεία» του Βατικανού. Πολλοί ήταν οι ερευνητές και οι ιστορικοί που πίστευαν ότι τα αρχεία αυτά «κρύβουν» σημαντικές πληροφορίες ικανές να κλονίσουν τα θεμέλια της Χριστιανικής Εκκλησίας. Σήμερα, αυτοί οι «θρύλοι» αποτελούν την έμπνευση για πολλούς συγγραφείς ενώ τα Μυστικά Αρχεία –σύμφωνα με τον διευθυντή της βιβλιοθήκης του Βατικανού– αποκάλυψαν τα «μυστικά» τους.
Οι παραπάνω πληροφορίες αντλήθηκαν από: εδώ 

Link List

Contact Details

[Valid Atom 1.0]