Call Our Toll-Free Number: 123-444-5555

ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΣΠΗΛΑΙΟ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ!

Οι σπηλιές ανακαλύφθηκαν τυχαία το 1879, όμως οι ντόπιοι φοβόντουσαν να μπουν το εσωτερικό τους διότι πίστευαν ότι πρόκειται για την είσοδο της κόλασης. Σήμερα προσελκύει γύρω στους 200.000 επισκέπτες ετησίως. Αυτό είναι το αξιοθέατο που αλλάζει πρόσωπο συνεχώς. Το Eisriesenwelt βρίσκεται στα βουνά Hochkogel στην περιοχή Tennengebirge του Σάλσμπουργκ. Το όνομά του στα γερμανικά σημαίνει παγετώνας και είναι το πιο ταιριαστό όνομα για να περιγράψει ένα λαβύρινθο σπηλιών, συνολικού μήκους 40χλμ., φτιαγμένο αποκλειστικά από πάγο πάνω σε πέτρα. Όπως ισχύει με όλες τις σπηλιές του κόσμου, το Eisriesenwelt είναι αποτέλεσμα πολλών αιώνων.  
 
Πως θα πάτε
Στο Eisriesenwelt μπορείτε να φτάσετε είτε με αυτοκίνητο μέσω του αυτοκινητόδρομου Tauernautobahn (Α10) ή με τρένο κατεβαίνοντας στο σταθμό Werfen ο οποίος απέχει από το βουνό περίπου 5χλμ. Ο δρόμος που ανεβαίνει το βουνό έχει δύο λωρίδες και μέγιστη κλίση 21% . Σε αυτόν επιτρέπονται τα αυτοκίνητα και τα λεωφορεία που το μήκος τους δεν ξεπερνά τα 14μ.. Για τους οδηγούς που δεν είναι εξοικειωμένοι με οδήγηση σε τόσο χαμηλές θερμοκρασίες, υπάρχει ένα λεωφορείο που κάνει τη διαδρομή από το Parkplatz Gries στο Werfen ή από το σταθμό Werfen (με πολύ μικρή οικονομική επιβάρυνση) ή κατόπιν ραντεβού. Τέλος, από το πάρκινγκ του πάρκου ξεκινάει ένα τελεφερίκ που μπορεί επίσης να σας ανεβάσει στην είσοδο της σπηλιάς.
 
Πράγματα που πρέπει να ξέρετε
• Οι σπηλιές είναι ανοιχτές στο κοινό 1 Μαΐου με 26 Οκτωβρίου από τις 9:00 μέχρι τις 15:30 ή τις 16:30 για την περίοδο Ιούλιος – Αύγουστος.
• Η είσοδος επιτρέπεται μόνο με την παρουσία επίσημου ξεναγού. Το τουρ διαρκεί γύρω στα 75 λεπτά, όμως οι επισκέπτες καλό θα είναι να έχουν 3-4 ώρες στη διάθεση τους για να εξερευνήσουν πλήρως το βουνό.
 • Όλοι οι επισκέπτες πρέπει να φοράνε σκληρά παπούτσια και ζεστά ρούχα. Ακόμα και το καλοκαίρι οι θερμοκρασίες στο εσωτερικό των σπηλιών δεν ανεβαίνουν πάνω από το μηδέν. 
• Δε θα χρειαστεί να φέρετε μαζί σας κάποιο φακό, διότι στην είσοδο μοιράζονται λάμπες.
• Όσοι αποφασίσουν να επισκεφτούν το μέρος, να έχουν υπ’ όψη τους ότι θα χρειαστεί να ανεβούν περίπου 134μ. Έτσι, δεν προτείνεται σε ανθρώπους με καρδιοπάθειες ή κινητικά και αναπνευστικά προβλήματα.
 • Τα παιδιά επιτρέπονται, αλλά είναι εξ’ ολοκλήρου ευθύνη των γονιών τους να κρίνουν αν μπορούν να αντέξουν να είναι κλεισμένα σε έναν τέτοιου είδους χώρο για όλη αυτήν την ώρα. Το ίδιο ακριβώς ισχύει και για τα σκυλιά. 
• Οι φωτογραφίες στο εσωτερικό των σπηλιών απαγορεύονται.
• Ακόμα και όταν ο καιρός είναι ζεστός, το μέρος αξίζει μία επίσκεψη. Μάλιστα όταν κάνει καλό καιρό, η διαφορά μεταξύ φωτός και σκοταδιού μέσα στις σπηλιές είναι πολύ πιο εντυπωσιακή και η θέα της κοιλάδας Salzach από την είσοδο είναι απλά μαγική.

Αν η παρέα σας θέλει πολύ να πάει στο Eisriesenwelt, αλλά εσείς είστε κλειστοφοβικοί ή έχετε κάποιο πρόβλημα υγείας που θα μπορούσε να σας σταθεί εμπόδιο στην επίσκεψη σας, ή απλά βαριέστε να κάνετε τόσο δρόμο, υπάρχουν πράγματα που μπορείτε να κάνετε όσο τους περιμένετε. Στην κορυφή του τελεφερίκ υπάρχει το Dr. Oedl-Haus www.oedlhaus.at , ένα εστιατόριο με πανοραμική θέα της περιοχής και άπλετο χώρο. Στην κάτω άκρη του τελεφερίκ υπάρχει επίσης ένα μικρό εστιατόριο χωρητικότητας 70 ατόμων ονόματι Wimmerhütte το οποίο σερβίρει σνακ και ποτά. Τέλος, ακόμα και να μη μπείτε μέσα στη σπηλιά, περάστε μία βόλτα από την είσοδό της, η θέα από εκεί κόβει στην κυριολεξία την ανάσα (και όχι μόνο λόγω του κρύου). 
Οι πληροφορίες αντλήθηκαν από εδώ 


 Παγώσαμε...

Link List

Contact Details

[Valid Atom 1.0]