Call Our Toll-Free Number: 123-444-5555

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΣΤΟ ΣΑΛΤΣΜΠΟΥΡΓΚ!

Μέσα σε μία άμαξα με jingling bells, περιτριγυρισμένοι από παλιά κτήρια διακοσμημένα με μπαρόκ αγγέλους και με το χιόνι να πέφτει από πάνω σας. Μπορείτε να φανταστείτε καλύτερο μέρος να περάσετε τα Χριστούγεννα απ’ ότι το Σάλτσμπουργκ, την πόλη όπου γράφτηκε το «Άγια Νύχτα»;

Ένα από τα μεγαλύτερα έθιμα της περιχοής γίνεται στις 31 Δεκεμβρίου και είναι η γιορτή του Saint Silvester. Εκείνη την ημέρα οι κάτοικοι της χώρας επιδίδονται σε ένα πολύ ενδιαφέρον και διασκεδαστικό έθιμο ονόματι «Bleigiessen». Όλοι παίρνουν ένα μικρό κομμάτι μολύβδου (συνήθως σε κάποιο τυχερό σχήμα όπως τριφύλλι ή πέταλο), το βάζουν σε ένα κουτάλι και το λιώνουν κρατώντας το πάνω από ένα κερί. Μετά ρίχνουν με μία γρήγορη κίνηση τον λιωμένο μόλυβδο μέσα σε ένα ποτήρι νερό με αποτέλεσμα αυτός να στερεοποιηθεί σχεδόν αμέσως και να πάρει κάποιο περίεργο σχήμα. Τα σχήματα αυτά τοποθετούνται στη συνέχεια μπροστά από μία λάμπα και όλοι οι παρευρισκόμενοι προσπαθούν να ορίσουν με τι μοιάζει η σκιά του καθενός, μιας και οι σκιές τους θεωρείται ότι μαρτυρούν το μέλλον. Για παράδειγμα, αν η σκιά μοιάζει με φοίνικα, μπορεί να σημαίνει ότι αυτός στον οποίο ανήκει θα πάει ταξίδι σε κάποιο τροπικό μέρος. Φυσικά οι ερμηνείες του καθενός διαφέρουν και οδηγούν σε χαριτωμένες αψιμαχίες και πειράγματα που είναι, σε τελική ανάλυση, και ο σκοπός του εθίμου.

Σε όλες τις Χριστουγεννιάτικες αγορές θα βρείτε Lebkuchen (μπισκότα με μέλι και καρυκεύματα). Μην αφήσετε αυτό το γεγονός να πάει ανεκμετάλλευτο, φάτε όσα περισσότερα μπορείτε και φυσικά συνοδέψτε τα με Glühwein. 








Το κείμενο και οι φωτογραφίες αντλήθηκαν από το thea.gr

Link List

Contact Details

[Valid Atom 1.0]